Ciasteczka owsiane

08.2.2019




Przepis na ciasteczka owsiane, który dzisiaj Państwu prezentuję, jest bardzo prosty i łatwy.
Ciasteczka robi się ze składników łatwo dostępnych i tanich, przez co ich "produkcja" nie jest droga, ani czasochłonna.

Te domowe słodkości są sycące i zdrowe, bo wiadomo z jakich składników je zrobiono. Ciasteczka nie kruszą się, więc doskonale nadają się do zabrania ze sobą, np. do pracy, czy szkoły. Do tego fantastycznie się przechowują w pudełku metalowym, bądź pod kloszem szklanym. Jest tylko jeden minus. One są tak smaczne i dobre, że gwarantuję Państwu, że znikną w ciągu kilku chwil.
Przepis nie jest mojego autorstwa, ale z moimi zmianami. Testowałam ciasteczka na naszych Kulinarnych Warsztatach "Warzywem do Góry" i dzieciaki były zachwycone ich smakiem. Lubię się dzielić przepisami sprawdzonymi i ciekawymi, więc zapraszam do czytania i gotowania.

Poniżej ciąg dalszy...

Więcej...

Sakiewki poświąteczne

22.12.2018




Moi Drodzy, dzisiejszy przepis to propozycja na wykorzystanie tego, co pozostanie Wam ze świątecznego stołu.

Starajmy się kupować tyle, ile jesteśmy w stanie przejeść lub wykorzystujmy to co nam zostało na kilka sposobów. Przerabiajmy pozostałości na nawą potrawę lub dzielmy się z potrzebującymi np. z Jadłodzielnia Szczecin.

Rozejrzyjcie się dookoła, bo może w pobliżu Was jest ktoś potrzebujący, który bardzo ucieszy się z Waszego gestu.

Pamiętajcie, nie trzeba robić czegoś wielkiego, wystarczy cokolwiek. To i tak bardzo dużo dla kogoś kto święta musi spędzać w głodzie i nędzy.

Przed nami święta Bożego Narodzenia, więc tym bardziej pomyślcie co wkładacie do swojego świątecznego koszyka.

Korzystając z okazji życzę zdrowych, radosnych i smacznych świąt Bożego Narodzenia

Więcej...

Kotleciki z czerstwego chleba

10.12.2018




Przepis, który Państwu dzisiaj przedstawiam, swoją inaugurację miał na wczorajszym Szczecińskim Bazarze Smakoszy, podczas którego miałam przyjemność prowadzić pokaz kulinarny pt. "Nie marnuję, wykorzystuję".
Jest to cykl pokazów kulinarnych w trakcie których gotujemy potrawy z pozostałości i produktów spożywczych z pozoru tylko niezdatnych do użycia.
Tematem wczorajszego pokazu był czerstwy chleb, z którego przyrządziłam proste i szybkie danie na ciepło.

Życzę powodzenia i pamiętajcie. Nie marnujcie jedzenia. Dzielcie się nim!
Poniżej lista składników

Więcej...


facebook


Kopiowanie treści i zdjęć jest monitorowane.Wszystkie teksty oraz zdjęcia są mojego autorstwa. Jeśli chciałbyś je wykorzystać, skontaktuj się ze mną magda@kulinarnyrollercoaster.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i rozpowszechnianie treści i zdjęć bez zgody autorki zabronione. Powered by PHP-Fusion. Copyright PHP-Fusion 2002-2008 Nick Jones "Released as free software without warranties" GNU AGPL v3